Wat kan jongerencoaching jou opleveren?

Het is heel logisch dat je wil weten wat coaching jou oplevert VOOR je de stap zet om te starten met coaching. Coaching kost je natuurlijk tijd en geld…

DEAL?
Wanneer je nieuwe sneakers koopt, is de deal helder. Jij betaalt een bedrag en je krijgt er nieuwe sneakers voor terug. Maar hoe zit dat bij coaching? Hoe fijn zou het zijn als de deal bij coaching ook zo duidelijk is. Je betaalt een bedrag en je krijgt er “iets” voor terug bijvoorbeeld:
-> een kant en klaar stappenplan dat je kan gebruiken om de juiste keuzes te kunnen maken.
-> een nieuwe ‘mindset’.
-> vaardigheden om voor altijd jouw onzekerheid de baas te zijn.
Helaas zo werkt het niet bij coaching!

Hoe jouw leven eruit ziet wordt voor het grootste deel bepaalt door de beslissingen die jij neemt en de emoties die jij voelt. Hoe werkt dat dan? Jouw beslissingen zijn niet altijd bewust en worden (soms) gemaakt door eerdere ervaringen. Door je bewust te worden van jouw gedrag, gevoelens en gedachten kun je effectiever leren beslissen. Hierdoor kun je jezelf ontwikkelen en heb je meer invloed op je leven. Maar wat krijg jij wel? Dus… WAT levert coaching op?


Even terug naar het voorbeeld: Wat leveren die nieuwe sneakers jou op? Zijn het ‘gewoon’ een paar nieuwe sneakers? Of meer… comfort? Complimenten? Aandacht? Bevestiging? Trots? Zelfvertrouwen? Misschien wel een praktische oplossing: iets om aan te trekken? Of de perfecte outfit met bijpassende sneakers voor dat ene feestje? Misschien wel een nieuwere versie van jezelf?

 
Misschien dat ‘wat’ de aanschaf van nieuwe sneakers oplevert toch niet zo veel verschilt van wat een coachingsgesprek biedt? Ik durf wel te zeggen dat het effect van coaching veel duurzamer is. Zowel voor het milieu als voor jouw persoonlijke ontwikkeling 😉 Die mooie, hippe, nieuwe sneakers draag je een tijdje. Het effect van coaching draag je je leven lang met je mee. Wat kan coaching jou opleveren?
 • Ik weet beter wat ik wel of niet wil.
 • Ik zit weer lekker in mijn vel.
 • Ik voel meer zelfvertrouwen.
 • Ik ervaar meer plezier en minder stress. 
 • Ik heb thuis beter contact met mijn familie.
 • Ik weet de volgende keer wat ik kan doen in een bepaalde situatie.
 • Ik hoef me geen zorgen meer te maken.
 • Ik kan weer focussen op school.
 • Ik kan makkelijker om gaan met tegenslagen.
  Wat het jou oplevert hangt dus af van jouw coachingsvraag.

  Wil je meer informatie na het lezen van dit blog?
  Stuur me een mailtje of een appje… en bellen mag natuurlijk ook!
April 20, 2022 — Staunton Legend