Er wordt veel van je verwacht!

Presteren is steeds belangrijker en iedereen laat zien hoe goed hij/zij ergens in is. Goede cijfers halen, de meeste doelpunten scoren, een leuke bijbaan en gezellige dingen doen met vrienden oftewel het “perfecte plaatje” op Instagram. Je hebt het gevoel dat je van alles moet en dat anderen van alles verwachten van jou. En dan moet je ook nog belangrijke keuzes maken voor jouw toekomst. 

Wat wil ik later worden? Welke opleiding ga ik kiezen? Etc.

 

Om keuzes te kunnen maken is het belangrijk dat je weet wat je wil, wat jouw doelen zijn en hoe je die doelen gaat bereiken. Het is goed om hierbij stil te staan en jouw richting te bepalen. Vaar jij graag met de wind mee OF ben je iemand die graag tegen de wind in zeilt? Beide richtingen zijn goed zolang jij jouw ‘Compass’ volgt en je doel bereikt. Weet je niet wat je wil of vind je het lastig om keuzes te maken? Heb je stress of zit je niet lekker in je vel… Herken je de volgende gedachten / gevoelens: Ik voel me alleen, ik hoor nergens bij Ik doe het toch nooit goed genoeg Laat me maar gewoon met rust Ik mag geen fouten maken Ik voel me gestrest Of herken je dit gedrag: Ik pieker veel Ik val laat in slaap of ik slaap slecht Ik praat (bijna) niet meer met mijn ouders, familie of vrienden Ik game (te) veel of Netflix het liefste de hele dag Ik word heel snel boos of heb vaak ruzie thuis s jouw antwoord JA! Dan is het goed om met iemand te gaan praten. Nu denk je misschien… ja doei! Dat ga ik niet doen, ik ben niet gek! Nee je bent inderdaad niet gek! Iedereen heeft weleens hulp nodig. De eerste stap die je moet zetten is om die hulp ook te vragen. Dat ben je nu aan het doen! GOED BEZIG! De tweede stap is dat we samen in gesprek gaan. Hoe fijn is het dat er iemand de tijd voor je neemt, LUISTERT naar jouw verhaal en die met je mee kan denken… Iemand die je niet kent en die dus ook geen verwachtingen, oordelen of een mening heeft over jouw situatie. Dit zodat je niet alleen vast zit in vervelende gevoelens en/of gedachten. We zoeken samen naar wat jouw richting is en hoe het Jongeren Coaching jou hierbij kan helpen.
April 20, 2022 — Staunton Legend