COACHING VOOR JONG EN OUD

Iedereen kan wel eens een moment ervaren dat je het overzicht even kwijt bent. Je overladen voelt door emoties. Niet connected voelt met wat jij belangrijk vindt. Niet weet waar je nou precies staat in je leven. Wat is nou een goede keuze om te maken of vragen die zich maar opnieuw blijven afspelen in je gedachten. Hoe stel je je grenzen. Hoe bewaak je jij je positieve energie. Coaching is voor iedereen die graag vooruit wilt in zijn leven.

 

 • Je wilt dingen anders, maar weet niet hoe
 • Je wilt je graag energiek voelen
 • Je wilt je graag blij en gelukkig voelen
 • Je wilt graag zelfverzekerd voelen
 • Je wilt serieus worden genomen en erkenning ervaren

 

Om allerlei persoonlijke redenen kun jij terecht bij een coach. Ook al gaat het misschien best goed met je, toch kan heel prettig zijn om een extra steuntje in de rug te ervaren. Wanneer jij merkt dat je tegen dingen blijft aanlopen en je het moeilijk vindt om verandering te creëren. Je kunt tegen dingen aanlopen die binnen in jezelf afspelen, of dingen die buiten jezelf liggen maar waar jij wel last van hebt en jij voelt dat je er iets mee moet. 

 

 

 

COACHING VOOR JONGEREN

Als jeugdige en jongere maak jij dagelijks allerlei dingen mee en veelal alles voor de eerste keer. Dat kan spannend zijn. Vaak kunnen dingen je makkelijk afgaan terwijl je als een berg opziet tegen sommige dingen. Maar waar jij wel dagelijks mee te maken hebt. Je kunt last hebben van eigen overtuigingen die je belemmeren in je ontwikkeling. Met je ouders kun je wellicht een heleboel bespreken maar toch niet alles. Dingen waar jij zoal tegen aan kan lopen als jongeren:

 

 • Motivatie voor het maken van huiswerk. 
 • Voel jij je buitengesloten in de klas. 
 • Vriendenstress
 • Ervaar jij vaak groepsdruk
 • Hoe stel jij je grenzen
 • Staat je faalangst je in de weg
 • Heb je last van taalangst
 • Heb je last van eenzaamheid
 • Zijn er spanningen om je heen 
 • Game je (te) veel
 • Heb je moeite jezelf te durven zijn
 • Verwachtingspatronen
 • Loyaliteitsproblematiek bij scheiding
 • Zelfvertrouwen 
 • Sociale media druk

 

Het kan enorm opluchten om met een prettig vertrouwenspersoon persoonlijke gesprekken te voeren over dingen die je lastig vindt. Praten over waar je tegenaan loopt en waarover je piekert kan al zoveel energie blokkades opheffen. Dat lijkt heel eng misschien, maar oefening baart kunst. Alles kun je leren, ook praten over jezelf, wat je werkelijk bezighoudt. 

Zijn je ouders in scheiding of al gescheiden dan kan dat enorm veel stress geven. Hierover praten en overzicht krijgen waar jij staat kan enorm rust geven.

Hoe pak je het nou echt aan om in je dagelijkse gewoontes aan te passen en meer vertrouwen.

Een jongerencoach is gespecialiseerd in de ontwikkeling van tieners, pubers en jong volwassen. Een jongerencoach weet wat speelt in deze leeftijdsgroepen en waar jongeren dus tegenaan kunnen lopen. Niets is vreemd en alles is bespreekbaar.

 

 

 

CREATIVE COACHING

Creativiteit is een gave die velen van ons bezitten, maar ook vaak diep worden weggestopt door belemmerende factoren. Het tekenen en schetsen kan als ondersteunend methode worden ingezet om jezelf op een dieper nivo te ontwikkelen, het is niet het doel, maar een middel. We maken gebruik van beeldtaal.

 

Het is mijn talent om door middel van ontspannen gesprekken en juiste vraagstellingen inzichtelijk te krijgen hoe jij naar de wereld kijkt. Samen gaan we onderzoeken wat jouw energie geeft of wat jou juist belemmert en afremt. Belangrijk is dat je als coachee een intrinsieke motivatie voelt iets te veranderen aan je dagelijkse leven, dat kan een gewoonte zijn, of een gedachtepatroon, of een situatie die je graag zou willen veranderen, of andere doelstellingen die je zou willen halen. Alleen kun jij er wel wat hulp bij gebruiken. 

Mijn persoonlijkheid en talenten en levenservaring zal ik meenemen in de sessies. Het gaat niet om mij, het gaat om de coachee. Door de opvoeding die ik heb gehad, het levenspad die ik tot nu toe heb bewandeld ben ik een ruimdenkend persoon, oordeel niet, niets is mij vreemd. Ik heb al vroeg gekozen om het creatieve pad te gaan bewandelen, heb voor modevormgeving gekozen, en dat heeft mij gebracht in de commerciële wereld van de creativiteit en heb enorm veel plekken van de wereld mogen zien en werken met creatieve, technische en commerciële mensen in de samplerooms en productielijnen in Azie, Oost Europa en Zuidelijk Europa. 

 

 

 

MIJN EXPERTISE ALS JONGERENCOACH

Als jongerencoach ben ik op de hoogte wat speelt bij de diverse fases van de ontwikkelingen van jongeren in de leeftijdscategorie van 10 jaar tot 30 jaar. De verschillende leeftijdsfases als de: Tienerjaren, pubertijd, adolescentie en het jong volwassen zijn kenmerkt zich door tal van gedragen en ontwikkelingsmomenten. Deze zijn enerzijds universeel, we maken allemaal deze fases door, en toch zijn we ook allemaal uniek. Elk mens heeft zijn eigen unieke karakter en ervaart alles op zijn of haar eigen manier. Dat kan ook tal van twijfels en onzekerheden met zich meebrengen. Als jongerencoach ben je daar extra van bewust. Ik stel geen verwachtingen ten aanzien van iemand omdat ieder zijn eigen individuele ontwikkeling doormaakt. 

 

 

 

COACH OF PSYCHOLOOG

Een coach en psycholoog verschillen in essentiële dingen. 

Een Coach is er vooral opgericht om meer uit jezelf te gaan halen, persoonlijk zelfinzicht op te doen, te ontwikkelen en om behaalde doelen te halen die je belangrijk vindt. Belangrijk verschil is dat een coach gelijkwaardig is aan de coachee. Bij een coach ben je niet in behandeling. Bij een coach volg je kortdurend een aantal sessies en kenmerkt zich door doelgerichtheid, zelfontwikkeling en is gericht op het heden en de toekomst.

Wanneer je te maken hebt met heftige psychische problemen waar je in je dagelijkse leven enorm door wordt belemmerd is hulp inroepen van een psycholoog een verstandige keuze. Met een psycholoog start je een behandeling om te werken aan het oplossen van heftige psychische problemen door bijvoorbeeld traumatische ervaringen of langdurige depressie.